Begeleiding bij Rouw

Begeleiding bij Rouw en uitgestelde Rouw

Voor wie?

 • Mensen die een groot gemis hebben meegemaakt.
  Kan zijn een overlijden van een dierbare kort of langer geleden. Kan het verlies van een baan zijn. Vriendschappen die stoppen, scheiding faillissement.
 • Mensen die een groot gemis gaan meemaken

Wat levert het op?

 • In eerste instantie kan je je verhaal kwijt zonder dat je meteen iets moet. Zonder rekening te hoeven houden met wie er voor je zit/ naast je loopt. Dit zorgt ervoor dat dit al kwijt bent en het contact met vrienden en familie niet alleen maar over jouw verdriet hoeft te gaan. Je krijgt weer de ruimte in je hoofd om interesse in de ander te hebben.

 • Daarnaast krijg je door in gesprek te gaan met Bas krijg je inzicht in je eigen rouwproces. Wat overkomt je en is dat wel normaal? Wat heb jij op dit moment nodig om een stapje verder te komen?

 • En samen kijken we naar de komende periode. Wat staat er op je planning en hoe ga je daarmee om? Verjaardagen en familie-bijeenkomsten etc. Zijn niet meer hetzelfde.

“Bij Bas kon ik helemaal mijn ei kwijt. De eerste sessie heb ik alleen maar gehuild en mijn verhaal verteld. En dat was helemaal ok. Niks was raar en alles mocht er zijn. Hij kwam niet aan met een doos vol goedbedoelde adviezen die mij niet passen. Trok geen “ach gut meisje toch “gezicht maar was er helemaal voor mij.
Daarna hebben we gekeken hoe ik van de grote brei van emoties en gedachten wat meer overzicht kon maken. Zodat ik samen met hem stukje voor stukje aan kan kijken.
Bij de workshop ontmoette ik mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als ik. En dan hoef je niet alles uit te leggen. Zo fijn. 
We spreken nu met dat groepje 1x per maand af om even met elkaar te sparren.”

Begeleiding bij Rouw

 • 3 x 1-op-1 coaching met Bas in de natuur.
 • Aangevuld met een workshop naar keuze (Over Rouw of Herinneringsarmband maken).

Na de 3e sessie kijken we samen of er meer nodig is.

Kosten: € 333

Ontmoeten van de Eindbaas

Voor wie?

 • Voor iedereen die weet dat hij/ zij binnenkort gaat sterven.
 • Mensen die hun laatste fase bewust willen meemaken.

Wat levert het op?

 • In een aantal ontmoetingen kan je meer rust krijgen bij het idee van doodgaan. Hierdoor kan je angst verminderen en krijg je meer rust.

 • Je familie-leden worden even ontzien. Waardoor ze even de tijd krijgen om wat anders te doemj

 • Onze ontmoetingen kunnen bestaan uit gesprekken of alleen maar samen zijn.

 • Ik kan je een massage geven of een healing. We kijken samen wat past.

 • Als je dat fijn vind kan ik rustig gitaar spelen misschien een lied zingen dat je graag hoort of wat nu plots een betekenis voor je heeft gekregen.

“Bas begeleide mijn vader in de laatste fase. Dit gaf mijn moeder en mij weer de kans om er even voor elkaar te zijn.
Zijn aanwezigheid bracht rust in ons huis. Een sfeer waar alles gezegd mocht worden maar niet perse hoefde. Hij heeft bij het afscheid nog een lied gezongen en gespeeld. Dat raakt me nog als ik daar aan terug denk.”

4 Sessies

Afhankelijk van de draagkracht kunnen deze een uur tot 1,5 uur duren. En altijd eerder afgebroken worden als dat handiger is.

Samen bedenken we hoe deze ontmoetingen er uit gaan zien.

 • Coaching
 • Healing/ massage
 • Muziek

Kosten: € 333

Inspiratie blog

BasBuitenCoach publiceert met enige regelmaat inspirerende teksten of teksten die je aan het denken zetten.

Bewuste Aandacht

Bewuste Aandacht

Vanmorgen een tekst voorgelezen van Thich Nath Hahn die ik graag met jullie wil delen. Tekst aangepast naar de Nederlandse situatie. (woorden als “congres” vervangen door 1e en 2e kamer) Iedereen zou eigenlijk bewuste aandacht moeten beoefenen. Uit: “Ware liefde”...

read more
Andere kijk op Rouw

Andere kijk op Rouw

Een andere kijk op Rouw Het landschap van Marinus van den Berg. In het boek “Rouwen in de tijd” laat Marinus een andere kijk op rouw zien dan wat ik gewend ben. Een frisse mooie kijk die maakt dat er andere mensen aangesproken worden dan met de ‘taken van Worden’ of...

read more
Vraag het de steen

Vraag het de steen

Afgelopen weekend een hele mooie methode geleerd waarmee je antwoord op je vragen kan krijgen. Ik heb het geleerd tijdens een workshop over Sjamanisme. Deze methode kan, naar mijn mening, gebruikt worden door iedereen. Vraag het de steen heet het en dat is wat je...

read more
Zelfliefde en relaties

Zelfliefde en relaties

Een vriendin van mij was geïnspireerd door mijn post over zelfliefde. Ze schrijft dat je wél van iemand kan houden zonder van jezelf te houden. Ze heeft me hiermee wel aan het denken gezet. Ik vond het altijd vanzelfsprekend dat de basis voor een goed relatie met een...

read more
Sleutel tot zelfliefde

Sleutel tot zelfliefde

Vanmorgen een liefdesbrief gehoord van Thich Nath Hahn. Deze brief werd ons voorgelezen ter overdenking en ter inspiratie. foto: Bas van Roon “Geliefde Moeder van alle wezens Lieve Moeder Aarde, Ik buig mijn hoofd voor jou terwijl ik diep kijk en zie dat je in mij...

read more