Adviezen van een ander zijn nutteloos

Onbevooroordeeld luisteren is een kunst. In mijn werk als coach is dat wat ik doe. Naar jou luisteren, zonder oordeel. In mijn ogen zijn adviezen van een ander nutteloos. Daarom zal ik je geen adviezen geven maar coach ik je bij het vinden van je eigen antwoorden, de adviezen die jij jezelf kunt geven zodra de verbinding terugkomt met je hart en je ziel.

Tijdens de trajecten die we samen doorlopen, word jij je bewuster van wie je bent als mens en ontdek je welke keuzes jij in het leven hebt.

Je hoeft als mens niet altijd te doen wat er van je wordt verwacht.

Ook jij kunt keuzes maken die vanuit je hart en je ziel komen.

Dat begint bij het besef dat je meer bent dan je hoofd; je hebt ook een lichaam een hart en een ziel.

Om van je hoofd bij je lijf te komen zet ik verschillende tools in: coachen, praten, wandelen in de natuur, massages, meditatie en muziek maken.

Het effect van mijn werkwijze is tweeledig: je maakt je hoofd rustiger en je lijf wordt daar beter van, je maakt je lijf beter en je hoofd wordt er rustiger van. Een ding staat centraal: dat je leert luisteren naar het fluisteren van wat er echt toe doet, voor jou.

Het mooiste is als je mij niet meer nodig hebt

In mijn aanpak word jij je bewuster van jezelf. Niet ik maar jij bepaalt het begin- en eindpunt van ons traject. Het mooiste is dat je op een zeker moment ontdekt dat je mij niet meer nodig hebt.

Hoe werkt dat?

Een traject ziet er steeds ietsje anders uit omdat ik werk met verschillende tools als massage, gesprekken, wandelingen, reiki en muziek maar in elk geval zul je deze effecten terugvinden:

  • Je wordt bewuster van jezelf;
  • Je leert herkennen wat jij aankunt in jouw leven;
  • Je leert welke keuzes je kunt maken;
  • Keuzes gebaseerd op wat juist is voor je hart en voor je ziel;
  • Je leert keuzes maken waar jij helemaal achter kunt staan; en hoe je hier achter kan blijven staan
  • Je leert weer voelen wat juist is voor jou.

Zodra de verbinding teruggevonden is met jezelf kun je zonder mij verder. Dat is geen eindpunt in je leven, want dat ligt veel verder. Je blijft in ontwikkeling. Mocht je mijn hulp later nog eens in willen zetten? Dan ben ik er natuurlijk weer voor je!

Wil jij praten met iemand die echt luistert?

Inspiratie blog

Soms hoor ik dingen, soms inspireert me iets en soms schrijf ik daar over zodat het jou kan inspireren of aan het denken zetten.

Bewuste Aandacht

Bewuste Aandacht

Vanmorgen een tekst voorgelezen van Thich Nath Hahn die ik graag met jullie wil delen. Tekst aangepast naar de Nederlandse situatie. (woorden als “congres” vervangen door 1e en 2e kamer) Iedereen zou eigenlijk bewuste aandacht moeten beoefenen. Uit: “Ware liefde”...

read more
Andere kijk op Rouw

Andere kijk op Rouw

Een andere kijk op Rouw Het landschap van Marinus van den Berg. In het boek “Rouwen in de tijd” laat Marinus een andere kijk op rouw zien dan wat ik gewend ben. Een frisse mooie kijk die maakt dat er andere mensen aangesproken worden dan met de ‘taken van Worden’ of...

read more
Vraag het de steen

Vraag het de steen

Afgelopen weekend een hele mooie methode geleerd waarmee je antwoord op je vragen kan krijgen. Ik heb het geleerd tijdens een workshop over Sjamanisme. Deze methode kan, naar mijn mening, gebruikt worden door iedereen. Vraag het de steen heet het en dat is wat je...

read more