Over mij

Bas van Roon

Ook al gaat het tijdens de coaching niet om mij maar om jou snap ik dat je me beter wilt leren kennen. Maar een antwoord op de vraag “Wie ben ik?” is zo makkelijk nog niet! Dat is een vraag die ik beantwoord door mijn leven te leven. Met vallen en opstaan. Net als jij.

Soms weet ik een tijdje wie ik ben, soms denk ik het te weten, soms ben ik het even helemaal kwijt. Met de voorbeelden en het gedicht die uit mijn leven gegrepen zijn, geef ik je een kijkje in wie ik ben, wil zijn of kan zijn.

Misschien herken je je erin? Laat het me weten, ik luister graag naar jouw verhaal.

Luister naar

Ik ben ik

op SoundCloud
https://on.soundcloud.com/So7FC

“Zoek het zelf maar uit”

Mijn opvoeding kenmerkte zich door een grote mate van vrijheid. Ik mocht mijn levenspad zelf uitvissen. Toen ik ouder werd, ben ik daar een poosje heel boos over geweest. Ik had namelijk niet geleerd “hoe het hoort”.

Ik had, in mijn ogen, niet voldoende geleerd welk gedrag er van me werd verwacht. Als iemand me vroeg: “Hoe is het?” dan gaf ik daar eerlijk antwoord op. Je vraagt per slot van rekening hoe het gaat, toch? Maar ik bemerkte dat dit niet is waar elk mens altijd op zitten te wachten. Het advies wat ik kreeg op een bepaald moment was: “Zeg maar gewoon dat het goed gaat.” Maar dat is altijd blijven schuren. Zeker als het niet zo goed gaat. Dus vertel ik eerlijk hoe het gaat, afhankelijk van wie ik voor me heb, geef ik uitgebreider of korter antwoord.

Als ik eerlijk vertelde hoe het met me is en het gaat een keer niet zo goed viel het me op dat veel mensen geneigd zijn om oplossingen aan te dragen, adviezen te geven. Terwijl ik eigenlijk enkel en alleen mijn verhaal wilde delen. Vanuit die eigen behoefte aan een luisterend, onbevooroordeeld oor ben ik dat zelf gaan bieden. En het antwoord op de vraag “Hoe gaat het me je?” beantwoord ik het liefst met: “Ik ook van jou.”

Verzamel mensen om je heen die je energie geven

Omdat ik me niet thuis voelde in een wereld waar van alles van me werd verwacht waaraan ik niet kon voldoen omdat ik de ongeschreven regels niet kende, ben ik de mensen om me heen gaan verzamelen die me energie geven.

Ik heb graag een diepgaand gesprek, over koetjes en kalfjes zul je me niet snel horen praten. Ik kan dat gewoon niet. Maar het hoeft ook niet meer nu ik steeds beter weet welke mensen bij me passen. Ik zoek die mensen op waarbij ik niet hoef uit te leggen wie ik ben. Of ik ga naar een dansavond.

Luister naar

Breathe, gedicht op muziek

op SoundCloud
https://on.soundcloud.com/fTxKK

De geboorte van een vader

Het worden van vader, dat heeft zo ontzettend veel impact gehad op wie ik ben. Groter dan ik ooit kon voorzien. Ik voelde me vanaf dat moment volledig verantwoordelijk voor de aarde, voor het milieu, voor alles om mij en dat kleine mannetje heen. Het maakte me bewuster van wie ik in wezen ben. Maar het maakt me ook bewust van waar ik nu sta.

Ik kwam er door die geboorte achter dat ik nog steeds een zeer gevoelig mens ben. De luikjes die ik als het ware had gesloten in de loop van mijn leven gingen weer openstaan.

Door al dat aanpassen aan de wereld en aan wat ik dacht dat er van me werd verwacht in deze maatschappij, dacht ik mijn gevoeligheid te zijn kwijtgeraakt. Maar alles kwam terug: Ik was sneller ontroerd, sneller enthousiast, de schoonheid van het leven kwam weer binnen.

Alles wat ik kan voelen als mens kwam weer voor 100% binnen! Het zette mijn leven volledig op z’n kop. Dat zette de zoektocht naar een antwoord op de vraag: “wie is Bas?” in gang.

Luister naar

You are who you’ve been looking for

op SoundCloud
https://on.soundcloud.com/jTHRS

De focus ligt op zelfontwikkeling

Een ding waarmee ik altijd door wil gaan is zelfontwikkeling. Dat is een ontzettend belangrijke motor in mijn leven. Als ik ergens geld aan uitgeef, dan is het hieraan.

Dat is ook het mooiste van een eigen onderneming hebben. Ik kan elke opleiding gaan doen die ik wil doen als investering voor mezelf en mijn bedrijf. Hierdoor blijft mijn aanbod ook wisselen. Van de coaching die ik aanbied tot de workshops die ik verzorg. Alles groeit mee.

Het begon in 2018 allemaal met een coachingsopleiding maar ik volgde daarna een massageopleiding en het leerde reiki kennen en toepassen, maakte verschillende soorten spirituele verdieping mee. En nu volg ik de opleiding familieopstellingen in het veld: buiten in de natuur aan het werk volgens de principes van systemisch werk. Schitterend. Het grijpt als het ware allemaal in elkaar.

“Het lichaam fluistert, luister je niet gaat het harder roepen”

Ik wandelde buiten met de hond. Een vast rondje. Zoals altijd. Ik dacht: “Als ik nou flink doorloop, MOET ik dit rondje in 35 minuten kunnen lopen. Als me dat lukt, kan ik daarna nog alle andere dingen doen die ik vandaag MOET doen. Dan hou ik daarna misschien nog wat tijd over. Want ik MOET ook nog ontspannen vandaag.”

Ineens daalde het besef in: “Als ik nou 35 minuten ga lopen, ik maak het rondje niet af, ik kijk gewoon hoe ver ik kom, dan kan ik zo langzaam lopen als ik wil!”.

Ik voelde een last van schouders vallen, mijn spieren ontspanden en ik kon mijn lijf weer voelen. Ik kon er dus ZELF iets aan doen! Zo eenvoudig is het. De ontspanning kan ik zelf terugvinden, ik begon mijn lichaam namelijk weer te voelen. En van daaruit kwam het besef dat ik dingen anders moest doen, anders moest leven.

Als ik dat kan, kun jij dat ook ☺.

Wil je meer lezen over mijn werk en wat dat voor jou kan betekenen?

Inspiratie blog

Soms hoor ik dingen, soms inspireert me iets en soms schrijf ik daar over zodat het jou kan inspireren of aan het denken zetten.

Bewuste Aandacht

Bewuste Aandacht

Vanmorgen een tekst voorgelezen van Thich Nath Hahn die ik graag met jullie wil delen. Tekst aangepast naar de Nederlandse situatie. (woorden als “congres” vervangen door 1e en 2e kamer) Iedereen zou eigenlijk bewuste aandacht moeten beoefenen. Uit: “Ware liefde”...

read more
Andere kijk op Rouw

Andere kijk op Rouw

Een andere kijk op Rouw Het landschap van Marinus van den Berg. In het boek “Rouwen in de tijd” laat Marinus een andere kijk op rouw zien dan wat ik gewend ben. Een frisse mooie kijk die maakt dat er andere mensen aangesproken worden dan met de ‘taken van Worden’ of...

read more
Vraag het de steen

Vraag het de steen

Afgelopen weekend een hele mooie methode geleerd waarmee je antwoord op je vragen kan krijgen. Ik heb het geleerd tijdens een workshop over Sjamanisme. Deze methode kan, naar mijn mening, gebruikt worden door iedereen. Vraag het de steen heet het en dat is wat je...

read more